16.08.2024
Телеканал NTD

На Балі в океан випустили 33 рідкісні черепахи, врятовані від браконьєрів

На Балі в океан випустили 33 рідкісні черепахи, врятовані від браконьєрів

Цих рідкісних зелених черепах урятували від браконьєрів індонезійські військові моряки. Тепер 33 морські рептилії повертаються до..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Цих рідкісних зелених черепах урятували від браконьєрів індонезійські військові моряки. Тепер 33 морські рептилії повертаються до океану. Їх випускають на острові Балі.

[турист з Австралії]:
«Це чудова ідея — ліпше охороняти природу. Військові зловили браконьєрів і врятували черепах, яких ось-ось випустять».

Черепах вилучили під час спецоперації ще в грудні. Їх відвезли до місцевого центру реабілітації. Також рептилії були ще й доказом злочину.

Індонезія вже давно стала центром міжнародної торгівлі морськими черепахами. Браконьєри продають цих рептилій до Малайзії, В’єтнаму та Китаю. Покарання за такі дії — до п’яти років ув’язнення.

[Ахмаді Пурвоно, військовослужбовець ВМФ Індонезії]:
«Ми звільняємо черепах, бо не можемо їх довго тримати як доказ. Це небезпечно для їхнього життя. Сподіваюся, на волі їм буде добре, і вони знову розмножуватимуться».

Зелені черепахи також гинуть через велику кількість пластику в океані. Вони приймають поліетиленові пакети за медуз та з’їдають їх, після чого повільно вмирають. До того ж цих рептилій та їхні яйця досі вживають у їжу.

[жителька Індонезії]:
«Це рідкісні тварини, їх треба зберегти. Не вбивайте їх і не полюйте на них. Іноді я зустрічаю людей, які їдять їхнє м’ясо, бо вважають його смачним. Але це рідкісні тварини, які під охороною, тому захищаймо разом цих черепах».

Моряки теж закликають острів’ян охороняти пляжі, де рептилії відкладають яйця.

Зелені черепахи живуть у тропічних та субтропічних районах Світового океану. Вони виростають до півтора метра завдовжки й важать до 200 кілограмів. Деякі особини можуть сягати двох метрів і важити півтони.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Балі в океан випустили 33 рідкісні черепахи, врятовані від браконьєрівНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуЯку країну визнали найщасливішоюНа Кубі закінчується паливо?Як голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату Каліфорнія

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: