19.05.2024
Телеканал NTD

Блакитні озера Афганістану залишилися без туристів

Блакитні озера Афганістану залишилися без туристів

Засніжені гори й блакитні озера. Ці місця розташовані в центрі Афганістану й зазвичай приваблюють тисячі туристів...

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Засніжені гори й блакитні озера. Ці місця розташовані в центрі Афганістану й зазвичай приваблюють тисячі туристів.

[Сайєд Реза, місцевий гід]:
«Банді-Амір — це туристичне місце. Тут чудові озера із чистою водою. Людям подобається проводити тут час. Це єдиний національний парк Афганістану. Тут тихо й безпечно».

Але тепер тут безлюдно. Останнім ударом став прихід до влади «Талібану». Але й до цього ситуація була невтішною.

[Сайєд Реза, місцевий гід]:
«У селі Банді-Амір мешкає 70–80 сімей. І їхнє життя повністю залежить від туризму. Якщо є туристи, їхні доходи хороші, якщо немає, то й грошей теж немає. Останні два роки доходи були поганими через коронавірус, а цього року після зміни влади туристів не стало».

Цей регіон зробили національним парком у 2009 році. Відтоді село поблизу озера процвітало.

[Сайєд Реза, місцевий гід]:
«Було дуже добре, взимку були лижні програми й конкуренція. І в зимовий і весняний сезон приїжджало багато туристів. Але відколи прийшов “Талібан”, останні чотири місяці в Банді-Амірі туристів ми не бачили».

Банді-Амір — це ланцюжок із шести гірських озер, розташованих на висоті коло 3000 метрів. Це одне з найпопулярніших туристичних місць Афганістану. Але яка доля чекає на цю гірську перлину, невідомо.
Коротке посилання на цю сторінку:

Блакитні озера Афганістану залишилися без туристівЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівМарокко: лазні закриті, води немаєООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяПогорільці в Чилі відновлюють своє житло

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: