26.07.2024
Телеканал NTD

Французький фермер придумав пастки для крадіїв устриць

Французький фермер придумав пастки для крадіїв устриць

Якось у французького фермера злодії вкрали три тонни устриць. Тоді він знайшов вихід: поміщає в сітки..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Якось у французького фермера злодії вкрали три тонни устриць. Тоді він знайшов вихід: поміщає в сітки таємні позначки. Так поліція зможе знайти крадіїв.

[Крістоф Гіно, фермер, який вирощує устриць]:
«Завдяки обов’язковому відстежуванню наших молюсків я зможу знайти цю недобру людину, навіть якщо це професійний моряк, який продає мої устриці оптовику, а той потім — торговцю рибою. І потім його впіймає морська поліція».

Причому мітки Крістоф знаходить одразу й безпомилково.

[Крістоф Гіно, фермер, який вирощує устриць]:
«Я бачу її, ось ця. Вони ніби всі однакові, але не для мене. Я живу з ними, вони — мої діти».

Каже, що використовує цей метод із 2016 року. Відтоді нових спроб украсти його продукцію не було.

[Крістоф Гіно, фермер, який вирощує устриць]:
«Я кладу мітку в одну чи дві сітки на кожній фермі. Інакше ми будемо витрачати занадто багато зусиль, щоб потім їх шукати. Тобто лише дві сітки містять мітки, і, звісно, я єдиний, хто знає, де вони».

Устриці — дорогий делікатес. У деяких паризьких ресторанах страва із шести першокласних устриць може коштувати до 24 євро. Попит на устриці особливо високий у святковий період. Це також найгарячіша пора для злодіїв. Вони підпливають до кліток і крадуть устриці під водою.

Чутки про мітки поширилися. І поступово кількість крадіжок у регіоні зменшилася з 19 у 2017 році до 9 у 2018 році, у 2019 році було 6, а у 2020-му — жодної.
Коротке посилання на цю сторінку:

Французький фермер придумав пастки для крадіїв устрицьВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуЕпідемія лихоманки денге може початися в Аргентині100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачити

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: