23.09.2024
Телеканал NTD

У Катарі збудували модульний стадіон

У Катарі збудували модульний стадіон

Це перший у світі портативний стадіон. Унікальну конструкцію створили іспанські архітектори для Чемпіонату світу з футболу,..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Це перший у світі портативний стадіон. Унікальну конструкцію створили іспанські архітектори для Чемпіонату світу з футболу, що пройде цього року в Катарі.

Стадіон зробили зі старих транспортних контейнерів. А назвали його «974». Це і міжнародний телефонний код Катару, і точна кількість транспортних контейнерів, які використали для будівництва.

[Марк Фенвік, представник архітектурного бюро]:
«Ми вирішили, що Катару після Чемпіонату світу восьмий стаціонарний стадіон не треба буде».

Конструкцію можна перевезти будь-куди, навіть до іншої країни. Водночас із модулів можна зібрати як стадіон, так й інші спортивні об’єкти.

Місткість арени — 40 000 глядачів. Головна перевага — простота. Стадіон уже випробували під час Кубка арабських націй із футболу 2021 року.

[Марк Фенвік, представник архітектурного бюро]:
«Спочатку ми на різних рівнях установили транспортні контейнери, потім під’єднали електродроти та інші комунікації. А далі почали проводити ігри».

Чемпіонат світу з футболу пройде в Катарі з 21 листопада по 18 грудня. Зазвичай його проводять у літні місяці, але для Катару зробили виняток, бо влітку там нестерпно спекотно.

Після змагань стадіон розберуть на модулі й перевезуть на контейнеровоз. Потім їх зможуть транспортувати до будь-якої точки світу. Наприклад, туди, де проходитиме наступний чемпіонат світу.

Утім, уряд Катару вже натякнув, що конструкцію подарують одній із бідних країн для постійного користування.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Катарі збудували модульний стадіонНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-Йорка

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: