26.11.2024
Телеканал NTD

Нещеплений Джокович виграв суд в Австралії і зможе грати на Відкритому чемпіонаті

Нещеплений Джокович виграв суд в Австралії і зможе грати на Відкритому чемпіонаті

Австралійський суд відпустив першу ракетку світу Новака Джоковича із карантинного готелю для мігрантів. Туди його помістили,..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Австралійський суд відпустив першу ракетку світу Новака Джоковича із карантинного готелю для мігрантів. Туди його помістили, бо він не був щеплений проти коронавірусу.

Суддя Ентоні Келлі розпорядився, щоб тенісиста звільнили впродовж 30 хвилин. Також йому повернули паспорт та інші документи. Це означає, що його візу відновлять, і він зможе взяти участь у Відкритому чемпіонаті Австралії і поборотися за рекордний 21-й Великий шлем.

Келлі раніше розкритикував тривалий допит, якому піддали Джоковича одразу в аеропорту. Він також сказав, що анулювання візи серба не мало підстав.

Зі слів судді, Джоковичу, відколи повідомили про заборону в’їзду до країни, не дали достатньо часу, щоб поговорити з організаторами й адвокатами.

Водночас адвокати федерального уряду заявили суду, що міністр імміграції Австралії залишає за собою право скористатися своїми повноваженнями, щоб знову анулювати візу тенісиста.

Вони підтвердили, що це позбавить Джоковича права на в’їзд до країни на три роки.

Тим часом шанувальники тенісиста в Австралії святкують перемогу.

[шанувальниця Новака Джоковича]:
«Джокович доб’ється перемоги, щоб уся країна ним пишалася».

Радіють і в столиці Сербії.

[житель Белграда]:
«Це один із найліпших тенісистів світу. Він зробив стільки добрих справ, він не винний. Гадаю, рішення правильне».

[жителька Белграда]:
«Це все була політика. Хоча спочатку мені теж не подобалося, що він не зробив щеплення, тому так сталося. Та зрештою це виявилося політичним питанням».

Джокович приїхав до Австралії з довідкою, що звільнений від вакцинації. Але австралійські чиновники сказали, що документи не довели обґрунтованості звільнення, і що віза, яку він отримав, цього не допускає.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нещеплений Джокович виграв суд в Австралії і зможе грати на Відкритому чемпіонатіВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Двоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до Австрії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: