26.09.2024
Телеканал NTD

Аукціон тунця блакитного: ціни падають третій рік поспіль

Аукціон тунця блакитного: ціни падають третій рік поспіль

Перший у новому році аукціон тунця блакитного. Його проводять на одному з найбільших рибних ринків Токіо...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Перший у новому році аукціон тунця блакитного. Його проводять на одному з найбільших рибних ринків Токіо. Але торги не такі затяті, як до пандемії. Ціни на аукціоні падають ось уже третій рік, але досі вражають.

Найдорожчим лотом став тунець вагою 211 кілограмів. Його продали за 16 мільйонів 900 тисяч єн — це 145 тисяч доларів, або коло 700 доларів за кілограм.

Цю рибу зловили у водах префектури Аоморі. М’ясо тамтешніх тунців дуже якісне. Її готуватимуть і подаватимуть у 12 ресторанах однієї мережі. Причому нею смакуватимуть не лише в Японії, але й у США.

[Акіфумі Сакагамі, шеф-кухар японського ресторану]:

«І хоч світ потерпає через пандемію, та маю надію, що люди спробують цього тунця й добре проведуть рік».

Щорічний новорічний аукціон тунця — це для ресторанів гарна можливість привернути увагу ЗМІ, а значить — і суспільства. Зазвичай у переможця торгів цілий рік повно клієнтів.

Утім, через пандемію люди стали рідше ходити до кав’ярень і ресторанів. Попит на тунця впав, тому й ціни знизилися.

Торік делікатесну рибу продали за 200 тисяч доларів. А 2019-го тунець блакитний вагою 278 кілограмів пішов із молотка за один мільйон 800 тисяч доларів. Його купив власник мережі ресторанів Кійосі Кімура, який у народі відомий як «король тунця».
Коротке посилання на цю сторінку:

Аукціон тунця блакитного: ціни падають третій рік поспільУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Мігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у Судані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: