29.01.2024
Телеканал NTD

В Ізраїлі знайшли стародавній перстень із ранньохристиянською символікою

В Ізраїлі знайшли стародавній перстень із ранньохристиянською символікою

Цьому персню 1700 років. Його знайшли на дні моря біля берегів стародавнього міста Кесарія в Ізраїлі...

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Цьому персню 1700 років. Його знайшли на дні моря біля берегів стародавнього міста Кесарія в Ізраїлі. У масивне золоте кільце вставлено дорогоцінний зелений камінь. На ньому зображено пастуха з бараном на плечах.

[Роберт Кул, співробітник Управління старовини Ізраїлю]:
«На коштовному камені вигравіювано зображення Доброго Пастиря. Добрий Пастир – один із найраніших християнських символів, які використовували на Сході. Цей символ свідчить про те, що Ісус – пастир, і він захищає християн».

Цей перстень став одним із ранніх доказів існування християнської громади на Сході. Реліквію знайшли разом з іншими скарбами із затонулих кораблів. Це два судна, які, мабуть, стояли на якорі в порту Кесарія. Одне затонуло 1700 років тому, інше – 600.

Морські археологи знайшли сотні римських срібних та бронзових монет, статуетки та дзвони римської епохи, а також – керамічні посудини. Також виявили понад 500 срібних монет, викарбуваних у середньовіччі в Мамлюцькому султанаті. Ще одна знахідка – коштовний камінь із вигравіюваним зображенням ліри.

За словами археологів, у Кесарії була одна з перших християнських громад. Тут же апостол Петро хрестив римського сотника Корнилія.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Ізраїлі знайшли стародавній перстень із ранньохристиянською символікоюCES-2024: інтелектуальні фени, телевізори та маски для обличчяВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківВ Аргентині комарів опромінюють радіацією, щоби перемогти епідеміїБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуУ Дубаї корали вирощують по-новому200 давніх украдених артефактів повернулися до ПеруЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській Патагонії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: