28.12.2024
Телеканал NTD

Перший у світі автобус-поїзд запустили в Японії

Перший у світі автобус-поїзд запустили в Японії

Це перший у світі автобус-поїзд. Його запустили на японському острові Сікоку. Дворежимний транспорт починає шлях на..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Це перший у світі автобус-поїзд. Його запустили на японському острові Сікоку. Дворежимний транспорт починає шлях на колесах із покришками, але на залізничній станції відбувається метаморфоза.

На рейки опускаються металеві колеса, а гумові підіймаються. Але це лише спереду. Позаду все без змін. Потім автобус-поїзд їде далі.

[Сігеку Міура, директор компанії ― розробника автобуса-поїзда]:
«Звичайний транспорт їде або дорогою, або рейками. А цей автобус може возити пасажирів і залізницею. Гадаємо, він буде особливо зручним для жителів сільських районів, де переважають літні люди».

Дворежимний транспорт розробляли з 2002 року. В автобусі-поїзді поміщається 21 пасажир. На асфальті розганяється до 100 кілометрів за годину, а на залізничних рейках — до 60 кілометрів за годину.

Автобуси-поїзди поки що курсуватимуть уздовж узбережжя Сікоку, сполучаючи невеликі міста й селища. У разі успіху, такий транспорт з’явиться і в інших регіонах Японії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перший у світі автобус-поїзд запустили в ЯпоніїВ Австралії почали спостерігати з космосу за чужорідними буйволамиЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоВід грилів до заслінок для кішок: ШІ майже скрізь на виставці CESНауковці створили перший функціональний напівпровідник із графенуНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїНовинки мобільних технологій показали на Mobile World Congress

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: