25.11.2024
Телеканал NTD

Колючі й запашні: мешканців зоопарку в Берліні пригощають ялинками

Колючі й запашні: мешканців зоопарку в Берліні пригощають ялинками

Їсти подано. І в меню лише один рядок — різдвяні ялинки. У Берлінському зоопарку влаштували традиційну..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Їсти подано. І в меню лише один рядок — різдвяні ялинки. У Берлінському зоопарку влаштували традиційну святкову вечерю для тварин. Раз на рік їх пригощають непроданими ялинками.

[Андреас Кнірієм, директор Берлінського зоопарку]:
«Вони містять дуже багато ефірних олій, і хвоя ще свіжа. Для тварин це як ласощі».

Для слонів ялинки не лише частування, а й іграшка. Ще їм дуже подобається запах хвої.

[Крістіане Райс, прессекретар Берлінського зоопарку]:
«Зазвичай вони не мають такої колючої їжі, а ця трішки поколює язика. Голки й смак смоли — це щось незвичне, цікаве й захопливе. Тому тваринам подобається таке частування. Це смак свята».

Ялинками також пригостили бізонів, оленів та овець.

Проте в зоопарку не приймають ялинки від приватних осіб. Тож здати після свята свою зелену красуню не вдасться. Тваринам дають лише ті дерева, які не дезінфікували й не прикрашали дощиком.

[Крістіане Райс, прессекретар Берлінського зоопарку]:
«Маємо спеціальних постачальників. Вони доставляють нам необроблені дерева. Це відбувається за кілька днів після свят».

Берлінський зоопарк — один із найбільших у Німеччині. Розкинувся на 35 гектарах. Тут живе 15 тисяч тварин півтори тисячі видів. Найяскравіші зірки зоопарку — це великі панди Мен Мен і Цзяо Цін та двоє їхніх дитинчат — Мен Сян та Мен Юань.
Коротке посилання на цю сторінку:

Колючі й запашні: мешканців зоопарку в Берліні пригощають ялинкамиПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні Англії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: