28.03.2024
Телеканал NTD

В Австралії пастор-пілот літаком відвідує парафіян

В Австралії пастор-пілот літаком відвідує парафіян

Крила — ось що головне для пастора Дейва з Австралії. Його парафія, що в штаті Новий..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Крила — ось що головне для пастора Дейва з Австралії. Його парафія, що в штаті Новий Південний Уельс, охоплює 225 тисяч квадратних кілометрів — це більше, ніж три Ірландії. На цій території розкидані оселі двох тисяч людей, і всі чекають на зустріч із пастором. Тому ліцензія пілота рятує ситуацію.

Торік пастор спілкувався з парафіянами телефоном. Але зараз антиковідні заходи пом’якшують, і Дейв знову за штурвалом.

[Девід Шримптон, пастор-пілот]:
«Чудово, що можна знову вийти на вулицю, спілкуватися з дітьми та дорослими — знову стати частиною їхнього життя. Тепер я можу відвідати сім’ї, які живуть далеко, і нагадати людям, що вони не забуті, що я, як і раніше, з ними».

Перед Різдвом пастор-пілот завжди поспішає заглянути до фермерів, скотарів та школярів. Підтримка потрібна всім — місцеві жителі десятиліттями потерпали від засухи, а потім проблем додала пандемія.

[Джош Ширд, парафіянин]:
«Фермери могли вилити свою душу тому, хто їх не засуджуватиме. Їм треба було скинути цей тягар. Чоловіки тут переважно сильні та стійкі, але є в них і слабка сторона. Деякі дуже постраждали через посуху, а розмова з Дейвом для них розрада».

А в цій сільській школі лише п’ятеро учнів. Для них зустріч із пастором-пілотом — справжнє свято.

[Елісон Кінг, директор школи]:
«Діти нетерпляче чекають на пастора Дейва. Сьогодні в них дискотека, вони поставили п’єсу й мають отримати нагороди. Однак останні два дні лише й чутно: “Коли приїде пастор Дейв?” Відразу зрозуміло, як вони схвильовані і як це їм важливо».

Дейв — «летючий пастор» уже 20 років. Раніше він працював у сфері нерухомості й догляду за дітьми. Був і таксистом. Потім дружина переконала його присвятити себе духовному служінню.

Перша церква, куди направили Дейва, була поруч з аеропортом. Там пастор побачив оголошення про курси пілотів. Записався без вагань. І ліцензія пілота згодом стала вельми доречною.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австралії пастор-пілот літаком відвідує парафіянПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриВ Антарктиці помітили рідкісного білого пінгвінаКатання на собачих упряжках приваблює до Лапландії дедалі більше туристівСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаКорабельний кіт Олі разом з екіпажем фінішував у ГобартіУ Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового дому

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: