25.03.2024
Телеканал NTD

На виставці в Іраку показали 2000 археологічних реліквій

На виставці в Іраку показали 2000 археологічних реліквій

Понад 2000 артефактів, які знайшли іракські й іноземні археологи, можна оглянути на виставці в Багдаді. Зараз..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Понад 2000 артефактів, які знайшли іракські й іноземні археологи, можна оглянути на виставці в Багдаді. Зараз на розкопках в Іраку працюють команди вчених із Франції, Італії та Великої Британії. Вони допомагають відродити культурне життя країни.

[Лайт Маджид, співробітник комітету археології Іраку]:
«Тут є важливі археологічні знахідки — металеві предмети, а також глиняні й кам’яні таблички з клинописом».

Серед експонатів — глиняна табличка віком 3500 років. На ній викарбувані рядки з «Епосу про Гільгамеша». Це один із найвидатніших літературних творів Стародавнього Сходу, а також один із найдавніших у світі.

Багато артефактів, зокрема й цю табличку, під час війни викрали з музеїв і вивезли контрабандою за кордон. Зараз багато експонатів повернуто до країни, і їх знову можна побачити на виставках.

Влада Іраку розшукує й багато інших археологічних реліквій, що зникли під час збройного конфлікту.
Коротке посилання на цю сторінку:

На виставці в Іраку показали 2000 археологічних реліквійРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступним

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: