29.02.2024
Телеканал NTD

Португалець перетнув Атлантику на тримарані з кайтом

Португалець перетнув Атлантику на тримарані з кайтом

Сила вітру, води й сонця — саме це допомогло португальському кайтсерферу переплисти Атлантику на маленькому тримарані...

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Сила вітру, води й сонця — саме це допомогло португальському кайтсерферу переплисти Атлантику на маленькому тримарані. Франсішку Луфінья сподівається, що його досягнення увійде до Книги рекордів Гіннеса як найшвидший перетин Атлантичного океану за допомогою повітряного змія.

3 листопада тримаран стартував від португальського порту Кашкайш. Незабаром почалися проблеми. Так, кайтсерфер до кінця місяця чекав гарної погоди на Канарських островах і лише потім вирушив далі.

У дорозі судно почало протікати. Вода попадала до батарейного відсіку. Тож мусив вичерпувати. До того ж порвалося кілька кайтів.

[Франсішку Луфінья, кайтсерфер]:

«Я багато чого навчився і пройшов через серйозне випробування своєї стійкості. Головне — навчився ставитися до труднощів філософськи. Мав дуже багато проблем, рвалися повітряні змії. І єдиний спосіб не страждати — це думка, що могло бути й гірше».

Португалець проплив коло 6400 кілометрів. Подорож тривала 48 днів. 25 із них кайтсерфер провів в океані. Електроенергію отримував за допомогою сонячних батарей, а пфрісну воду видобував із морської. Тепер Луфінья чекає на рішення представників Книги Гіннеса.
Коротке посилання на цю сторінку:

Португалець перетнув Атлантику на тримарані з кайтом40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніНіхто не сховається: у Лондонському зоопарку підраховують тваринНайбільша у світі природна ковзанка відкрилась у КанадіВ Антарктиці помітили рідкісного білого пінгвінаЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: