19.09.2024
Телеканал NTD

В Індії слоненят рятують від холодів

В Індії слоненят рятують від холодів

На північ Індії прийшли незвичні холоди, і в ковдри кутають не лише статуї божеств, а й..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

На північ Індії прийшли незвичні холоди, і в ковдри кутають не лише статуї божеств, а й слоненят.

У цьому зоопарку в штаті Ассам для них підготували спеціальні накидки та годують калорійнішою їжею.

[Самсул Алі, ветеринар]:
«Взимку треба дбати про слоненят і вкривати їх ковдрами. Ми також слідкуємо за терморегуляцією».

До речі, гріти доводиться навіть змій. Для них встановили додаткові обігрівачі. На півночі Індії, у Ладакху, останніми днями стояли 20-градусні морози.

А це вже південь країни. Тут +25, і слони почуваються чудово. Особливо в цьому реабілітаційному центрі в Тамілнаді. Сюди відправляють на відпочинок товстоп’ятих, врятованих від жорстокого поводження в неволі.

[Кіран, лісничий]:
«У нас тут є душ, грязьові й пилові ванни. Також організуємо активність, прописану слонам у неволі».

Обов’язкова прогулянка – по 6 кілометрів на день. Ще – чищення ніг і правильна дієта. Тих, хто має рани, лікують ветеринари.

Нині в цьому центрі вісім слонів. Усі – самиці віком від 25 до 68 років.

Хоча слони в Індії здавна – культурний і релігійний символ, вони часто потрапляють у рабство до погано навчених погоничів. Також дикі тварини стають жертвами ДТП, браконьєрства, отруєння й ураження електричним струмом.

В Індії мешкає понад половина всіх азійських слонів. Їхня чисельність невпинно скорочується. У дикій природі їх залишилося коло 25 тисяч.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Індії слоненят рятують від холодівПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаЯк панди граються на снігу в зоопарку у БельгіїУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропорту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: