27.07.2024
Телеканал NTD

Нью-Йоркський ботанічний сад у 30-те проводить шоу мініатюрних поїздів

Нью-Йоркський ботанічний сад у 30-те проводить шоу мініатюрних поїздів

Серед зелених джунглів прилаштувалися копії найкращих пам'яток Нью-Йорка. А повз них рейками їдуть мініатюрні поїзди. Це..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Серед зелених джунглів прилаштувалися копії найкращих пам’яток Нью-Йорка. А повз них рейками їдуть мініатюрні поїзди. Це мальовниче щорічне шоу проходить у Нью-Йоркському ботанічному саду в 30-те.

Залізнична колія простяглася майже на кілометр. Нею біжать 25 іграшкових поїздів — вантажних і пасажирських, причому як сучасних, так і старовинних.

[Джоанна Грорке, кураторка виставки]:
«Це шоу поїздів готує ціла команда. Щороку вона приїжджає до нас із Кентуккі. Тут коло двох тижнів працює приблизно 18 осіб».

Шоу незмінно приваблює сотні гостей. Але його мета — показати не лише потяги, а й мініатюрні копії будівель та інших знаменитих споруд Нью-Йорка. Усіх їх зробили з природних матеріалів: кори, листя, гілок, насіння, жолудів та соснових шишок.

У колекції ботанічного саду вже 190 копій. Серед них статуя Свободи, Емпайр-Стейт-Білдинг, хмарочос Дженерал-Електрик, Світовий торговий центр і, звісно ж, Бруклінський міст.

Цього року в описи на табличках додали цікаві факти про пам’ятки. Крім того, організатори підрахували скільки гостей тут побувало за весь час виставки.

[Джоанна Грорке, кураторка виставки]:
«За 30 років шоу мініатюрних поїздів відвідало понад чотири з половиною мільйони осіб. І ми раді вітати всіх і раді, що ця 30-та щорічна виставка проходить без обмежень на кількість відвідувачів».

Шоу мініатюрних поїздів скасовували лише торік через пандемію. Цього року воно триватиме до 23 січня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нью-Йоркський ботанічний сад у 30-те проводить шоу мініатюрних поїздівХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Озеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні Англії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: