19.06.2024
Телеканал NTD

Надувний скутер-валізу винайшли в Японії

Надувний скутер-валізу винайшли в Японії

З'їздити по покупки в магазин чи перевезти якісь речі. Тепер для цього не обов'язково потрібна машина..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

З’їздити по покупки в магазин чи перевезти якісь речі. Тепер для цього не обов’язково потрібна машина чи громадський транспорт. У Японії знайшли зручніший спосіб: надув і поїхав.

Цей скутер розробили дослідники Токійського університету. Назвали його «Поімо», що означає «портативна надувна мобільність».

Скутер електричний. У багажнику може поміститися рюкзак середньої величини чи валіза. Надувається за дві хвилини.

[Хірокі Сато, дослідник Токійського університету]:

«Коли я вперше задумався про розроблення засобу пересування, то хотів, щоб він міг долати відстань приблизно в одну милю, наприклад між залізничною станцією і роботою, де немає громадського транспорту».

Вага скутера — 10 кілограмів. Матеріал — термопластичний поліуретан. Одного зарядження вистачає приблизно на 90 хвилин. Найбільша швидкість — 15 кілометрів за годину.

Дослідники також розробили застосунок, який дає змогу змінювати форму скутера. В одній варіації на нього можна сідати верхи, а в іншій він обрисами нагадує крісло.

[Хірокі Сато, дослідник Токійського університету]:
«У майбутньому він підлаштовуватиметься під особливості кожної людини. Наприклад, під зріст і таке інше».

Розробники також кажуть, що потрібні додаткові випробування. За їхніми словами, скутер треба зробити безпечним для керування.
Коротке посилання на цю сторінку:

Надувний скутер-валізу винайшли в ЯпоніїРобот-кур’єр почав доставляти їжу в Токіо«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в Японії200 давніх украдених артефактів повернулися до ПеруПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний орган

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: