24.11.2024
Телеканал NTD

Мумію в позі ембріона знайшли в Перу

Мумію в позі ембріона знайшли в Перу

Вона добре збереглася, і їй щонайменше 800 років, а може, і всі 1200. У Перу знайшли..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Вона добре збереглася, і їй щонайменше 800 років, а може, і всі 1200. У Перу знайшли мумію, яка належить до періоду доїнської цивілізації.

[Пітер ван Дален Луна, археолог]:
«Мумію жителя високогірних Анд поховали приблизно між 800 та 1200 роками нашої ери. Радіовуглецеве датування дасть нам точнішу хронологію».

Її знайшли в овальній підземній похоронній споруді. Людину було Поховано в позі ембріона.

[Пітер ван Дален Луна, археолог]:
«Головна особливість у тому, що все тіло перетягнуте мотузками, руки затуляють обличчя. Це було частиною місцевого поховального ритуалу».

Розкопки ведуть в археологічному комплексі, що на сході від столиці Перу, Ліми. Як припускають, споруди та поховання належать культурі чакла.

Біля мумії знайшли підношення, зокрема горщики та інші вироби з глини, а ще гарбузи із залишками рослин.

Учені надіються, що знахідка допоможе ліпше пізнати особливості давнього народу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мумію в позі ембріона знайшли в ПеруДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: