26.01.2024
Телеканал NTD

Страшна ДТП у Болгарії: ті, хто вижив, згадують, як горів автобус

Страшна ДТП у Болгарії: ті, хто вижив, згадують, як горів автобус

[Медіна Луфтіфу, потерпіла

Дата завантаження: 2024-04-25

video

[Медіна Луфтіфу, потерпіла]:
«Був чорний дим, неначе вибухнула бомба. Ми всі спали. Була друга година ночі. Я чула, як діти плакали. Там було багато дітей».

Ця ніч була найжахливішою у житті Медіни. Але їй, можна сказати, пощастило — вона серед небагатьох, хто вижив у страшній ДТП в Болгарії.

Спочатку все було добре: після відпочинку туристи поверталися автобусом додому зі Стамбула до Скоп’є — столиці Північної Македонії.

[Гезім Сулеймані, потерпілий із Сербії]:
«Я сидів ліворуч від проходу. І раптом побачив, як автобус понесло праворуч. Потім він з гуркотом врізався в огорожу. Я охопив руками наречену. Потім почалася пожежа, автобус зупинився метрів за 20. Люди панікували — кричали, кликали на допомогу. Усе було в диму. На щастя, я знайшов аварійний молоток і розбив вікно. Я вистрибнув першим, за мною ще троє людей, а потім моя наречена. Вона не могла йти. Я відніс її на 150 метрів від автобуса на інший бік дороги».

Ті, хто залишився в салоні, згоріли живцем, зі слів очевидців, до тла. Загинуло 45 осіб, серед них 12 дітей. Вижило всього семеро — ті, кому вдалося вчасно вибратися з автобуса. Нині вони в лікарні Софії. У всіх опіки, одному прооперували ногу.

[потерпіла з Північної Македонії]:
«Я спала, потім усі почали кричати. Я намагалася знайти молоток, щоби вибити вікно, та не могла. Не пам’ятаю, як, але скло розбилося, і я вибралася».

У списку пасажирів була 51 особа. Судячи з імен, здебільшого північномакедонські албанці. Влада Скоп’є оголосила триденну жалобу.

Ця сільська школа, що в Північній Македонії, сьогодні закрилася раніше. Тут теж траур. Дев’ятикласниця Аніса на уроки більше не прийде ніколи. Як і її мати Фікріджа. Вона викладала тут македонську мову. Обидві були в злощасному автобусі. Обидві загинули.

[Фаті Ісені, родич загиблих]:
«Дуже важко. Мій родич — батько та чоловік загиблих — там усередині. Ми не можемо його заспокоїти. Нічого не вдієш. Така божа воля».

Причини аварії з’ясовують — триває слідство. Основних версій дві: технічна несправність і помилка водія.

Ця ДТП стала найбільш смертоносною в історії Болгарії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Страшна ДТП у Болгарії: ті, хто вижив, згадують, як горів автобусАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного закону

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: