20.04.2024
Телеканал NTD

Підозрюваний у наїзді на парад у США постав перед судом

Підозрюваний у наїзді на парад у США постав перед судом

Чоловік, якого звинувачують у наїзді на різдвяний парад у США, постав перед судом. Чорношкірий репер Деррел..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Чоловік, якого звинувачують у наїзді на різдвяний парад у США, постав перед судом. Чорношкірий репер Деррел Брукс у неділю скерував свій позашляховик на колону дітей та дорослих у місті Вокеша штату Вісконсин.

Його звинуватили за п’ятьма пунктами. Незабаром додадуть ще один, оскільки в лікарні помер 8-річний хлопчик. Загалом загинуло шість осіб віком від восьми до 81-го року. Понад 60 травмовано.

[Сьюзан Оппер, прокурор]:
«Якщо пана Брукса буде визнано винним за всіма п’ятьма пунктами обвинувачення, йому загрожує п’ять довічних термінів поспіль. Хочу з жалем повідомити суду, що сьогодні помер ще один постраждалий. Тобто до цієї справи додадуть шостий пункт за навмисне вбивство першого ступеня».

5 листопада Брукса звинуватили в перешкоджанні роботі поліції, завданні побоїв, погрозах, хуліганстві та домашньому насильстві. Як повідомили в прокуратурі, незадовго до недільного нападу до поліції на нього також надійшла скарга за порушення громадського порядку.

11 листопада Брукса випустили під заставу в тисячу доларів. Прокуратура вважає, що сума тоді була невиправдано низькою. Нинішня застава становить 5 мільйонів.

[Кевін Костелло, уповноважений суду округу Вокеша]:
«Це надзвичайно висока застава, але й справа велика та серйозна. Минуле цього пана теж насичене: він переховувався, полював на людей, не дотримувався розпоряджень суду, а ще порушував кримінальне право та соціальні норми».

Брукс жив у Мілуокі. Його заарештували біля місця події того ж дня. Поліція виключила тероризм як мотив, бо з’ясувала, що чоловік діяв сам.

Відомо, що 39-річний репер належить до руху Black Lives Matter. Його мотивом могла бути помста за виправдувальний вирок, який винесли на два дні раніше 18-річному Кайлу Ріттенгаусу. Той застрелив двох учасників заворушень і протестів, організованих BLM. Суд визнав, що це була самооборона.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підозрюваний у наїзді на парад у США постав перед судомГубернатор Флориди Рон Десантіс зійшов із дистанції та підтримав Дональда ТрампаВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метроВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у Туреччині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: