26.08.2024
Телеканал NTD

Жир, кров, м’язи: як друкують альтернативне м’ясо

Жир, кров, м'язи: як друкують альтернативне м'ясо

Жир, кров та м'язова тканина. Ось так на 3D-принтері друкують м'ясо. Ізраїльський стартап пропонує рослинну альтернативу..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Жир, кров та м’язова тканина. Ось так на 3D-принтері друкують м’ясо. Ізраїльський стартап пропонує рослинну альтернативу тваринному білку. Його роблять із сої, гороху, нуту, буряків, дріжджів та кокосової олії.

В Ізраїлі таке м’ясо постачають до 150 ресторанів. Тепер черга за Європою. Надруковані стейки почали продавати в Німеччині, Нідерландах та Великій Британії.

[Адам Лахав, співзасновник стартапу]:
«У ресторанах Тель-Авіва, Лондона, Берліна та Амстердама можна побачити, що це м’ясо ідеально поєднується з кожною стравою в усіх аспектах».

А ось що про цей замінник м’яса говорять вегетаріанці.

[Шеллі Шамір, учасниця дегустації]:
«Ого, чудово. Майже як справжнє. Я вже 15 років вегетаріанка, м’яса не їла давно. Текстура схожа, навіть запах, як у справжнього».

[Нерія Клантров, учасник дегустації]:
«Дуже смачно. Я не їв м’ясо 20 років. Нагадує м’ясну страву Асадо».

Компанія має надію до кінця наступного року укласти угоду про постачання з тисячами ресторанів у Європі.

А поки що вона вчиться друкувати більші шматки альтернативного м’яса. А ще планує збудувати п’ять фабрик в Ізраїлі, Європі, США та Азії.

Загалом замінники м’яса розробляє ще кілька великих компаній.

Якщо ця галузь розвиватиметься, то продаж у ній до 2029 року може сягнути 140 мільярдів доларів. Це 10 % світового м’ясного ринку.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жир, кров, м’язи: як друкують альтернативне м’ясоДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та Марса«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний орган

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: