19.01.2024
Телеканал NTD

Вибух на ракетному заводі в Сербії: двоє загиблих

Вибух на ракетному заводі в Сербії: двоє загиблих

Цей вибух було чутно й у Белграді. Інцидент стався на заводі з виробництва ракет, що за..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Цей вибух було чутно й у Белграді. Інцидент стався на заводі з виробництва ракет, що за 15 кілометрів від сербської столиці. За словами очевидців, вибухів було кілька. Спалахнула пожежа. Вогонь перекинувся і на стоянку заводу.

На місце прибуло 11 пожежних машин та десятки рятувальників.

[Мілош Майсторович, голова пожежної бригади]:
«Вибух стався на складі площею 260 квадратних метрів. Там зберігалося 500 ракет, у кожній було по 30 кілограмів пального. Потім там спалахнула пожежа, зараз її локалізували. Ми досі тут, щоб гарантувати безпеку наших громадян».

Без жертв не обійшлося — загинуло двоє робітників. Ще 16 людей дістали опіки та переломи, їх відправили до лікарні. Одна перебуває в реанімації.

Загалом у зоні, де пролунав вибух, було коло сотні робітників. Пошуки тривають. Кількість жертв може зрости.

Причину вибуху з’ясовують.

Завод належить сербській компанії, яка розробляє та виробляє ракетні двигуни. Тут це вже не перший такий інцидент. У 2008 році також був вибух. Тоді постраждало троє людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вибух на ракетному заводі в Сербії: двоє загиблихВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНФермери блокують автомагістралі в усій ІспаніїБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в Ісландії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: