25.09.2024
Телеканал NTD

Повінь у Канаді: евакуації та перші жертви

Повінь у Канаді: евакуації та перші жертви

[жителька Меррітта

Дата завантаження: 2024-04-25

video

[жителька Меррітта]:
«Для нас це лихо. На відновлення підуть роки».

Бейлі мешкає на заході Канади, у провінції Британська Колумбія. Через негоду тут уже кілька днів не припиняються повені та сходять зсуви.

Канадські ЗМІ повідомляють щонайменше про одного загиблого. Також поблизу міста Пембертон, що за 160 кілометрів від Ванкувера, зсув змив із дороги автомобілі разом із людьми. Скільки там постраждалих і чи є загиблі наразі невідомо.

У низці районів Британської Колумбії за день випало 20 сантиметрів опадів. Це місячна норма.

У місті Меррітт, що за 200 кілометрів на північний схід від Ванкувера, усім наказали евакуюватися. Там приблизно вісім тисяч осіб. У місцевій річці дуже швидко піднявся рівень води. Виїхати встигли не всі. До того ж випав сніг.

[жителька Меррітта]:
«З нашим будинком усе гаразд, ми в безпеці. Нам пощастило, що ми трохи вище від затопленої зони. Але дім моєї тітки та дядька у воді. У мого кузена два дні тому народилася дитина. Їхній будинок повністю затоплений — їм нікуди повертатися. Просто чекаємо, що буде далі. Багато невизначеності та руйнувань».

Ще в кількох містах оголосили часткову евакуацію.

Закрито автодороги. Зупинилося залізничне сполучення з портом Ванкувера — найбільшим у країні. Через нього щодня проходять вантажі на суму 440 мільйонів доларів США. Канада також один із найбільших світових експортерів зерна. Через повені в порту почалися перебої з постачанням пшениці.

Також із міркувань безпеки тимчасово перекрили газо- та нафтопроводи.

На завалених багном та сміттям дорогах працюють рятувальники із собаками.
Коротке посилання на цю сторінку:

Повінь у Канаді: евакуації та перші жертвиФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуКанада обмежить час роботи для іноземних студентів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: