20.08.2024
Телеканал NTD

Відразу п’ять мініскульптур поповнили вулиці Києва

Відразу п'ять мініскульптур поповнили вулиці Києва

Такі маленькі бронзові фігурки заховані у різних куточках Києва. Днями міські вулиці поповнилися одразу п'ятьма новими..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Такі маленькі бронзові фігурки заховані у різних куточках Києва. Днями міські вулиці поповнилися одразу п’ятьма новими мініскульптурами. Усі поєднує одна тема — меценатство.

Завдяки цим людям у Києві з’явилися деякі найкрасивіші будинки. Наприклад, цю киянку вважають першою в місті благодійницею.

[Юлія Бевзенко, авторка проєкту «Шукай»]:
«Нашу першу героїню звуть Галшка Гулевичівна. Вона віддала свій маєток. Це був 1615 рік. Вона подарувала місту свій маєток. Від цього маєтку бере початок Києво-Могилянська академія».

Чотири інші скульптури — також благодійники.

Катерина та Григорій Галагани заснували коледж для талановитої молоді. Сьогодні це Національний музей літератури України.

Михайло Дегтярьов. За його кошти збудували Будинок купецьких зборів, зараз це Національна філармонія. У руці в нього підкова, оскільки він виготовляв вироби з металу та скла.

Микола Бунге — ректор Університету святого Володимира. Розробив спеціальну анкету, за якою дізнавався про проблеми молоді.

[Юлія Бевзенко, авторка проєкту «Шукай»]:
«У руках він тримає цю анкету, завдяки якій студенти мали можливість дістати допомогу».

Після смерті вченого його учні зібрали гроші та збудували училище. Сьогодні це Державна судова адміністрація.

Давид Марголін був одним із найщедріших меценатів Києва. Він володів пароплавством на Дніпрі.

Наразі в Києві вже 36 бронзових мініскульптур проєкту «Шукай». Організатори створили туристичні маршрути, якими кияни можуть гуляти та шукати ці мініатюри.
Коротке посилання на цю сторінку:

Відразу п’ять мініскульптур поповнили вулиці Києва10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріКарнавал у Венеції може стати «платним»Додав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському місті200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшок

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: