18.10.2024
Телеканал NTD

Ізраїль дозволив в’їзд вакцинованим туристам

Ізраїль дозволив в'їзд вакцинованим туристам

Вакциновані іноземні туристи з 1 листопада можуть приїжджати до Ізраїлю. Країна послабила карантинні обмеження вперше за..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Вакциновані іноземні туристи з 1 листопада можуть приїжджати до Ізраїлю. Країна послабила карантинні обмеження вперше за півтора року.

Однак пускають лише тих, хто щепився другою чи третьою дозою препарату проти COVID не раніше ніж за шість місяців до візиту.

[Есті Столер, туристка зі США]:
«Чудово, ми всі раді повернутися до Ізраїлю. Це наша батьківщина, і, нарешті, після кількох місяців ми повернулися. Ми приїхали в повному складі. Щасливі, схвильовані та готові до дивовижних вражень, бо Ізраїль — це те місце, де треба бути».

Нові правила в’їзду поширюються також і на тих, хто хоче відвідати Західний берег річки Йордан, Віфлеєм та інші палестинські міста.

[Моше Марсіано, рятувальник на пляжі]:
«Відсьогодні туристи можуть сюди приїжджати, і ми їх чекаємо, дуже чекаємо. Останні півтора року тут було трохи пусто. А 1 листопада стане новим початком».

Торік до Ізраїлю приїхало на 80 % менше туристів, ніж зазвичай.

[Файзал Абу Маялех, власник сувенірного магазину]:
«Ми надіємося, що тепер світ відкриється, і все буде як колись. Але все не так просто — туризму потрібен час. Люди мандрують, коли з’являються вільні гроші. Але світова економіка йде на спад, тож усе відбуватиметься не так швидко».

В’їзд до Ізраїлю також дозволять тим, хто одужав від COVID-19 за пів року до візиту. Якщо це трапилося раніше, то необхідно надати підтвердження хоча б одного щеплення препаратом, який схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я.

[Клементіна та Фредді, туристи з Лондона]:
«Гадаю, їм буде вигідно, коли приїдуть туристи, бо вони є джерелом доходу. <> У магазинах повно дивовижних речей. <> Але ніхто нічого не купує. <> Сподіваюся, скоро вони приїдуть».

У 2019 році до Ізраїлю приїхала рекордна кількість туристів — понад 4 з половиною мільйони. Вони дали економіці понад сім мільярдів доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль дозволив в’їзд вакцинованим туристамЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуНирки — у центрі нової кризи в НепаліТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: