27.06.2024
Телеканал NTD

Мексиканка висадила сотні тисяч дерев за 10 років

Мексиканка висадила сотні тисяч дерев за 10 років

Говорити про захист природи та екології можна багато. Але не всі переходять від слів до діла...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Говорити про захист природи та екології можна багато. Але не всі переходять від слів до діла. Серед тих, хто вирішив не сидіти склавши руки, і мексиканка Анжеліка Торрес. Попри те, що їй уже за 70, вона організувала групу волонтерок. За десять років вони висадили на північному сході країни сотні тисяч дерев.

[Анжеліка Торрес, мексиканка]:
«Ось так можна дістати насіння. Коли шишка закрита, треба виставити її на сонце, щоб вона відкрилася. Коли вона це зробить, ми стукаємо шишками одна об одну, щоб насіння випало».

Щороку нові 70 тисяч дерев. Найцінніші серед них — білі та кедрові сосни. Вони стійкі до посух, а також зупиняють ерозію та допомагають воді потрапляти в землю. А ще можуть стримувати зливові потоки, які часто руйнують інфраструктуру та середовище проживання людей.

Але плоди праці цієї групи нерідко занапащає сама природа. Так, навесні цього року тисячі дерев згоріли в пожежі.

[Анжеліка Торрес, мексиканка]:
«Нам було сумно бачити це, бо це вже були дорослі дерева. Але ми не збираємося здаватися й кажемо: “Це сталося, і все”. Ми дуже багато працюватимемо, і знову багато чого досягнемо».

Торрес сподівається, що її приклад надихне й наступні покоління.

[Анжеліка Торрес, мексиканка]:
«Молоді треба дбати про довкілля, дбати про ліс по-максимуму, бо цей ліс — сила всіх мексиканців та інших народів».

Торрес каже, що її мета — висадити мільйон дерев.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мексиканка висадила сотні тисяч дерев за 10 роківВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиКанада обмежить час роботи для іноземних студентівЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: