27.06.2024
Телеканал NTD

Кількість жертв від COVID-19 в Україні б’є рекорди

Кількість жертв від COVID-19 в Україні б'є рекорди

В одній із київських лікарень усі ліжка, призначені для пацієнтів із COVID-19, зайняті. За словами лікарів,..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

В одній із київських лікарень усі ліжка, призначені для пацієнтів із COVID-19, зайняті. За словами лікарів, хворі надходять молодші, ніж було під час попередніх хвиль епідемії.

[Тетяна Михайловська, головний лікар відділення інфекційних захворювань]:
«Наше відділення має 72 інфекційні ліжка. Щоранку ми збираємо дані: ліжка заповнено на 100 відсотків, є резервні місця, які також зайняті».

Лікарі кажуть, що хвороба протікає стрімкіше, ніж раніше, і допомогти стає дедалі складніше.

[Тетяна Михайловська, головний лікар відділення інфекційних захворювань]:
«Ми практично безсилі, бо медикаменти, які ми звикли використовувати для таких пацієнтів, не припиняють процес».

Міністерство охорони здоров’я України повідомило, що у вівторок кількість смертей від коронавірусу досягла рекордних 734 осіб. Водночас госпіталізовано було в п’ять разів більше інфікованих, якщо порівняти з попереднім тижнем.

В Україні повністю вакциновано вже понад 7 млн ​​осіб. Ця кількість одна з найнижчих серед європейських країн. Однак показники смертності від ковіду фіксують одні з найвищих у світі.

Обов’язкову вакцинацію вже запровадили для бюджетників, наприклад учителів. Нові правила, схоже, вплинули — минулого тижня півтора мільйона українців зробили перше або друге щеплення. Це вдвічі більше, ніж тижнем раніше.

Проте багато киян до вакцинації ставиться недовірливо.

[Галина, муніципальний працівник]:
«Нічого хорошого, бо це все брехня. Я вакцинувалась — уже восьмий день не можу відійти від цієї вакцини. Я вакцинувалась “Коронаваком”. Діти мої не хочуть. Казали, що не будуть. Померти не боїмося — скільки Господь призначив стільки й буде».

[жителька Києва]:
«Якщо мене силою не примусять, то я не вакцинуватимуся. Я не вірю, що вона допомагає, ця вакцина».

З початку пандемії в Україні зареєстрували 2,8 мільйона випадків захворювання на COVID, понад 64 тисячі осіб померло. Після літнього затишшя добова кількість нових хворих за останні тижні підскочила приблизно до 16–20 тисяч.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кількість жертв від COVID-19 в Україні б’є рекордиЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в Перу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: