24.10.2024
Телеканал NTD

Зростає потік мігрантів із Білорусі до Польщі

Зростає потік мігрантів із Білорусі до Польщі

Понад п'ятьом сотням порушень кордону щодня запобігають у Польщі. Із серпня їх було вже коло 15..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Понад п’ятьом сотням порушень кордону щодня запобігають у Польщі. Із серпня їх було вже коло 15 тисяч. Мігранти з Африки, Азії та Близького Сходу прагнуть потрапити до ЄС через білорусько-польський кордон. І їхній потік зростає.

Біля станції Семянувка затримали сомалійців. Вони кілька днів бродили білоруськими лісами. Хтось, переходячи річку, загубив взуття, а хтось вивихнув ногу.

Трьох із переохолодженням і травмами відвезли на швидкій. Ще чотирьох забрали прикордонники. Чи відвезуть цих мігрантів до центру тимчасового утримання, або ж виправлять на територію сусідів, невідомо.

[Ібрагім, мігрант із Сомалі]:
«Кордон — це проблема. Я більш як сім разів переходив із Білорусі до Польщі й повертався».

УВКБ ООН звинувачує Польщу в порушенні міжнародного права, бо та не пропонує мігрантам притулок і відправляє їх назад до Білорусі.

Польща ж заявляє, що виконує свої міжнародні зобов’язання, зупиняючи потік мігрантів. Нелегали хочуть дістати притулок переважно не в Польщі, а в Західній Європі.

А Європейський Союз, своєю чергою, звинувачує Білорусь в організації потоку біженців. У ЄС це вважають спробою тиснути на блок, відплачуючи за санкції. Їх наклали на Мінськ через порушення прав людини.

Згідно з правилами ЄС, мігранти мають просити притулок у тій країні, до якої потрапляють одразу після перетину кордону. Однак Євросоюз планує провести реформи, щоб змінити це правило та рівномірно розподіляти навантаження на всі країни блоку.
Коротке посилання на цю сторінку:

Зростає потік мігрантів із Білорусі до ПольщіВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»У Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-Жанейро

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: