20.02.2024
Телеканал NTD

Венесуела відкриває кордон із Колумбією

Венесуела відкриває кордон із Колумбією

Міжнародний міст Сімона Болівара відкривається вперше за три роки. Він сполучає територію Колумбії та Венесуели. Останніми..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Міжнародний міст Сімона Болівара відкривається вперше за три роки. Він сполучає територію Колумбії та Венесуели. Останніми роками через політичну напруженість кордон між країнами був закритим. Але тепер Венесуела поступово відкриває свої КПП.

Цей перехід працюватиме щодня із шостої до восьмої ранку.

[Елкін Паредес, житель прикордонного колумбійського міста]:
«Раніше ми переходили чагарниками, невеликими стежками. Але зараз ми щасливі, бо можемо перейти мостом».

Переходити туди й назад можна буде без обмежень. Необхідно пред’явити лише ідентифікаційний документ та сертифікат про вакцинацію проти COVID-19.

І хоча Колумбія оголосила, що з 4 жовтня дозволено перевозити через кордон товари, донедавна пропускали лише студентів та людей, що мали медичний припис.

[Уго Ернандес, житель Венесуели]:
«Ми дуже раді, що міст знову відкрили. Це дасть нам процвітання, а також процвітання всім жителям Венесуели, які потерпають від політичних проблем та пандемії».

Венесуела закрила кордон із Колумбією в лютому 2019 року. Це сталося після того, як венесуельська опозиція наперекір волі президента Ніколаса Мадуро намагалася доставити до країни гуманітарну допомогу через сухопутний кордон із Колумбією.

Тим часом Колумбія закрила кордони із сусідніми країнами торік у березні через пандемію коронавірусу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Венесуела відкриває кордон із КолумбієюДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Коли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиЕпідемія лихоманки денге може початися в Аргентині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: