26.06.2024
Телеканал NTD

Захистити «шкіряний» мед хоче Австралія

Захистити «шкіряний» мед хоче Австралія

Ці бджоли виробляють рідке золото. [Ліндсі Бурк, представник Асоціації бджолярів Тасманії

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Ці бджоли виробляють рідке золото.

[Ліндсі Бурк, представник Асоціації бджолярів Тасманії]:
«Попри те, що тут живе всього 2 % населення Австралії, наш шкіряний мед відомий у всьому світі».

Так званий шкіряний мед виробляють лише на австралійському острові Тасманія. Бджоли роблять його з нектару певного виду шкіряних дерев.

І цей продукт популярний настільки, що на ринку з’явилося багато підробок. А продають його за ціною меду преміумкласу, адже він дуже рідкісний.

[Ліндсі Бурк, представник Асоціації бджолярів Тасманії]:

«У мед домішують рисовий сироп, і його важко виявити. Це відбувається не в Тасманії чи Австралії, а в інших країнах».

Але підробляють не лише «шкіряний» мед. Проблема досить поширена. Саме тому дослідники в Західній Австралії вирішили створити базу даних усього меду, який виробляють у країні. Вони вже попросили бджолярів висилати їм свої зразки.

[Ліз Барбур, дослідниця]:
«Ця база даних допоможе нам визначити, що є нормою».

[Сандра Гарленд, дослідниця]:
«Мета проєкту — допомогти знаходити мед, який зібрали не в Австралії і який слід вважати підробкою. Ми описуємо свій власний мед».

Тасманійські бджолярі кажуть, що «медова бібліотека» не лише допоможе виявляти підробки, а й зробить індустрію стабільною в довгостроковій перспективі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Захистити «шкіряний» мед хоче АвстраліяЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняМарокко: лазні закриті, води немаєНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CКовбаса з єнотів — новий делікатес у Німеччині100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спад

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: