29.03.2024
Телеканал NTD

У Нігерії обвалилася багатоповерхівка — під завалами може бути до 100 будівельників

У Нігерії обвалилася багатоповерхівка — під завалами може бути до 100 будівельників

Це мала бути елітна багатоповерхівка, але тепер це купа уламків, яка забрала невідомо скільки людських життів...

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Це мала бути елітна багатоповерхівка, але тепер це купа уламків, яка забрала невідомо скільки людських життів. Трагедія сталася у Лагосі — комерційній столиці Нігерії. Обвалилася двадцятидвохповерхова новобудова.

[Джеррі Джон, електрик]:
«Усередині багато людей — ті, хто робив стяжку, електрики, сантехніки — усі всередині. І скажу вам, що власник компанії також усередині, бо вранці тут стояв чорний джип».

Чи це так, офіційно поки не повідомляють. На місці працюють екскаватори. Скільки саме людей під завалами, сказати складно. За словами робітників, яким вдалося врятуватися, там могло перебувати до ста людей.

[Ісреал, будівельник]:
«Ми працювали, а потім зробили перерву. Багато хто був усередині. Я тільки ввімкнув телефон. Коли я вийшов, то побачив, що будівля валиться».

Загибель чотирьох уже підтвердили. Стільки ж витягли живими.

Подія сталася в престижному районі Ікої, який активно забудовують.

Будівля, що завалилася, була однією з трьох веж, які зводила приватна компанія. У рекламі вона пропонувала клієнтам «життя без стресу, доповнене готельним стилем». Найдешевша квартира тут коштувала мільйон 200 тисяч доларів.

Що стало причиною трагедії, наразі невідомо. Президент Нігерії наказав провести розслідування, а також висловив свої співчуття.

Нігерія — найгустонаселеніша країна Африки. Такі випадки тут не рідкість. Будівельних правил не дотримуються, а матеріали не відповідають стандартам. Так, 7 років тому в Лагосі обвалився шестиповерховий будинок — загинуло 116 людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Нігерії обвалилася багатоповерхівка — під завалами може бути до 100 будівельниківКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьЯпонці, що постраждали від землетрусу, стають у черги за безплатною їжею137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніВ Улан-Баторі внаслідок вибуху автоцистерни спалахнула багатоповерхівка

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: