25.05.2024
Телеканал NTD

Ефіопці розповідають про голод і зґвалтування в зоні воєнного конфлікту

Ефіопці розповідають про голод і зґвалтування в зоні воєнного конфлікту

Сабі було три роки, коли вона померла від недоїдання. Це було минулого місяця, коли її мама..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Сабі було три роки, коли вона померла від недоїдання. Це було минулого місяця, коли її мама тікала з ефіопського регіону Тиграй до сусідньої Амхари, рятуючись від війни.

Залишилися лише фотографії на телефоні. Мати каже, що перед смертю Сабі благала лікарів їй допомогти.

[Хабтам Акела, жителька Ефіопії]:
«Лікарі сказали, що донька дуже постраждала від недоїдання, і їй не можна допомогти. Вони дали якийсь сироп і таблетки. Вона померла через тиждень».

Саба — серед тисяч жертв голоду й насильства, які охопили північ Ефіопії. Близько року там триває воєнне протистояння між федеральними військами й повстанцями «Народного фронту звільнення Тиграю».

У липні, відвоювавши більшу частину регіону, повстанці вдерлися до сусіднього регіону Амхара. Тоді ж коло 250 тисяч мирних жителів покинули свій дім. Декого бойові дії відганяють дедалі на північ.

Люди кажуть, що на територіях, які контролюють повстанці, не вистачає їжі та ліків. Також вони скаржаться на насильство збройних угруповань. Ця жінка каже, що її зґвалтував чоловік зі зброєю.

Представники повстанців стверджують, що всі такі випадки розслідуватимуть, і що це не поширене явище.

Загалом обидві сторони конфлікту звинувачують одна одну в злочинах. І водночас відкидають закиди щодо себе.

Нещодавно армія Ефіопії почала операцію ліквідації повстанців в Амхарі. Проте люди побоюються, що це ще більше погіршить становище мирних жителів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ефіопці розповідають про голод і зґвалтування в зоні воєнного конфліктуСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»У М’янмі запровадили обов’язкову військову службуАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Як в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: