26.01.2024
Телеканал NTD

Уперше з 2017 року: в Єгипті скасували режим надзвичайного стану

Уперше з 2017 року: в Єгипті скасували режим надзвичайного стану

Уперше з 2017 року в Єгипті перестав діяти режим надзвичайного стану. Президент Абдель Фаттах ас-Сісі написав..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Уперше з 2017 року в Єгипті перестав діяти режим надзвичайного стану. Президент Абдель Фаттах ас-Сісі написав у фейсбуку, що тепер країна — оазис безпеки та стабільності у регіоні.

Багато єгиптян із цим згодні.

[Маджид Юніс, житель Єгипту]:
«Режим НС накладав зобов’язання на людей, але була безпека. Те, що його зняли, означає, що в країні стабільність та безпека. Коли є безпека, то режим НС треба знімати».

[Мохамед Хуссейн, житель Єгипту]:

«У країні, дякувати Богу, стало краще. Є безпека, стабільність. Добре, що цей закон скасували».

Режим НС запровадили у квітні 2017 року після терактів у церквах Танти та Александрії. Тоді внаслідок вибухів у Вербну неділю загинуло 45 людей, 120 постраждало. Відповідальність узяла на себе терористична організація «Ісламська держава».

Тоді влада запровадила режим НС на три місяці. Відтоді його продовжували 18 разів.

Режим НС надавав силовикам необмежені повноваження. Раніше він постійно діяв у Єгипті з 1981 року. Після революції 2011-го його скасували.
Коротке посилання на цю сторінку:

Уперше з 2017 року: в Єгипті скасували режим надзвичайного стануКанада обмежить час роботи для іноземних студентівВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміями25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в Йорданії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: