26.10.2024
Телеканал NTD

В Індонезії зберігають гібонів

В Індонезії зберігають гібонів

Ця кумедна мавпочка — яванський гібон. Її можна зустріти лише на острові Ява — найгустонаселенішому в..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Ця кумедна мавпочка — яванський гібон. Її можна зустріти лише на острові Ява — найгустонаселенішому в Індонезії.

Але незабаром ці істоти можуть залишитися лише в зоопарках чи на картинках. Через полювання, браконьєрство та вирубування лісів під посіви їхня чисельність стрімко скорочується. Зоозахисники кажуть, що в дикій природі яванських гібонів залишилося всього коло 400.

[Аріф Сетіаван, еколог]:
«Багато людей вирубує ліс, а це ж середовище проживання гібонів».

Ці примати мають життєво важливу роль у розповсюдженні насіння і збереженні рослинності. Якщо вони зникнуть, то порушиться природний баланс.

Тепер екологи проводять бесіди з місцевим населенням. Вони також встановлюють спеціальні знаки, що забороняють незаконне полювання й вирубування лісу.

До того ж, як уважають зоозахисники, гібонам загрожує і зміна клімату.

[Унторо Трі Курніаван, еколог]:
«Зараз у посушливий сезон усе ще йдуть дощі. А це впливає на рослини. Плоди не дозрівають, натомість росте листя. З квітки не з’являються плоди, тому тварини матимуть менше їжі».

Ще одне завдання програми — навчити людей заробляти не лише обробітком полів. Їм показують, як проводити екотури для мандрівників. Також навчають, як створювати кавові плантації.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Індонезії зберігають гібонівЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-Йорка

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: