24.02.2024
Телеканал NTD

У цій кімнаті можна поплакати й попросити про допомогу

У цій кімнаті можна поплакати й попросити про допомогу

Це місце призначене спеціально для того, щоб поплакати. А ці телефонні трубки не просто декорації. За..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Це місце призначене спеціально для того, щоб поплакати. А ці телефонні трубки не просто декорації. За їх допомоги можна зв’язатися з фахівцями, щоб обговорити свою душевну проблему.

Ласкаво просимо до «Кімнати для плачу», що відкрилася в центрі Мадрида. Тут намагаються показати, що психологічні проблеми, сльози й прохання про допомогу — це не соромно, а життєво необхідно.

[Мартіна Длужнєвська, представниця компанії-організатора]:
«Ідея ґрунтується на іспанській фразі, яка описує ситуацію, коли люди не хочуть турбуватися про проблеми інших. Приказка “Іди поплач у кімнаті для плачу” каже, що слід тримати свої почуття в собі й про них мовчати».

Виставку організувала служба допомоги людям у важких ситуаціях.

[Алессандро де Саріо, голова компанії-організатора]:
«У нас цифрова платформа онлайн-психології. Ми допомагаємо людям, яким треба психологічна допомога, зв’язатися з професійними психологами, яких відібрала наша команда. Маємо сотні психологів і ми можемо підібрати для вас найкращого, щоб розв’язати проблему. Хай це занепокоєння, депресія, негаразди в сім’ї чи занижена самооцінка».

Згідно зі статистикою, кожен десятий іспанець має якісь психологічні проблеми. Водночас майже 6 % населення країни страждає від неспокою.

[відвідувачка]:
«Дуже подобається цей проєкт, бо всім нам колись буває зле. Ми всі намагаємося це приховати, не показувати в соцмережах чи перед рідними та друзями. Ми починаємо про це говорити, лише коли вже самі не можемо витримати. А цей проєкт допомагає візуалізувати проблему, щоб нам було легше про неї говорити».

Недавно влада Іспанії оголосила, що створює фонд із бюджетом 100 мільйонів євро для сфери психічного здоров’я. Ці гроші підуть і на цілодобову гарячу лінію для тих, хто задумався про суїцид.
Коротке посилання на цю сторінку:

У цій кімнаті можна поплакати й попросити про допомогуЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну воду19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітників

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: