29.05.2024
Телеканал NTD

Зарядки для IPhone й Android у ЄС можуть стати однаковими

Зарядки для IPhone й Android у ЄС можуть стати однаковими

Набридло шукати окрему зарядку для айфона й андроїда? У Євросоюзі, можливо, цю проблему скоро розв'яжуть. Єврокомісія..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Набридло шукати окрему зарядку для айфона й андроїда? У Євросоюзі, можливо, цю проблему скоро розв’яжуть. Єврокомісія запропонувала затвердити однаковий зарядний пристрій для всіх гаджетів. І це буде USB.

Якщо рішення затвердять, то всі мобільні телефони, планшети, навушники, камери, портативні колонки, відеоприставки тощо муситимуть випускати з однаковим роз’ємом. До того ж зарядки продаватимуть окремо, а не в комплекті з пристроєм.

[Тьєррі Бретон, єврокомісар з питань внутрішнього ринку]:
«Коли я їду за кордон, завжди беру із собою два зарядних пристрої. Називаймо речі своїми іменами — це клопітно. Тому ми намагаємося розв’язати цю проблему».

Регулювання найбільше зачепить компанію Apple. Їй прийдеться адаптуватися. Вона вже заявила, що це придушить інноваційний процес і зашкодить споживачам.

Раніше майже для всіх мобільних пристроїв треба була своя зарядка. Тепер кількість їхніх видів зменшили з 30 до трьох. Але в ЄС кажуть, що суперечку між Apple та Android не вдається залагодити й досі.

Користувачі мають різні погляди.

[житель Брюсселя]:
«Це добра ідея, щоб у всіх був один кабель. Менше проблем. Іноді ми працюємо з друзями, і в одного з них є зарядка “Samsung”, а в іншого — “Apple”. Стає складно позичити зарядний пристрій».

[житель Брюсселя]:
«Продаючи власні продукти з власною зарядкою, Apple заробляє великі гроші. Тож я цілком згоден із тим, що зарядка має бути універсальною всюди: в автомобілях, на комп’ютерах і так далі. Хай живе USB!»

[жителька Брюсселя]:
«Гадаю, Apple має право на свої власні кабелі. Я повністю згодна з компанією. Немає сенсу щось змінювати. Apple має свої зарядки, тож не дивно, що вони відрізняються від тих, що в Android».

Щоб рішення набуло чинності, його спочатку мають затвердити країни-члени ЄС і Європарламент. Потім компанії матимуть два роки на адаптацію.
Коротке посилання на цю сторінку:

Зарядки для IPhone й Android у ЄС можуть стати однаковимиООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомоги

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: