24.10.2024
Телеканал NTD

У Каліфорнії грядки доглядають роботи

У Каліфорнії грядки доглядають роботи

Каліфорнія досі знемагає від найбільшої засухи. І компанії Кремнієвої долини шукають нові економніші способи вирощувати рослини...

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Каліфорнія досі знемагає від найбільшої засухи. І компанії Кремнієвої долини шукають нові економніші способи вирощувати рослини. Один із них — ось такий високотехнологічний город.

Тут гідропонні системи об’єднали зі штучним інтелектом і роботами. Інженери кажуть, що на такі грядки потрібно на 90 % менше води, ніж на звичайні поля. Вони також використовують на 90 % менше електроенергії, ніж вертикальні ферми.

[Брендон Александер, голова компанії-розробника]:
«Маємо датчики, які під’єднуються до модуля й перевіряють вміст азоту, калію, фосфору, перевіряють кислотність, а потім повідомляють, чого бракує, що потрібно цій рослині, чого ми не даємо».

Площа теплиці — коло 1000 квадратних метрів. Роботи переміщують піддони за допомогою камер і лідарів. У кожному коло 300 літрів води й 70 саджанців. Роботизована рука періодично акуратно підіймає рослини, щоб перевірити стан коренів.

Будь-яку невикористану воду можна повернути назад до системи. Це вельми актуально в Каліфорнії, де сільське господарство дуже важливе для економіки.

Продукцію із цієї ферми вже постачають до магазинів. Наприклад, базилік. Також тут вирощують полуницю, кінзу, петрушку та помідори.

Тепер компанія планує розширюватися. Вона вже будує теплицю в Техасі, де розмістять 5400 модулів із рослинами.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Каліфорнії грядки доглядають роботиКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний орган

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: