19.07.2024
Телеканал NTD

Головною темою Генасамблеї ООН залишається COVID і вакцини

Головною темою Генасамблеї ООН залишається COVID і вакцини

Лідери понад 100 країн світу з'їхалися до Нью-Йорка. Тут проходить Генеральна асамблея ООН. Головні теми на..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Лідери понад 100 країн світу з’їхалися до Нью-Йорка. Тут проходить Генеральна асамблея ООН. Головні теми на щорічному заході — COVID і вакцинація.

Генеральний секретар Антоніу Гутерриш каже, що у світі доступ до препаратів від коронавірусу дуже нерівномірний.

[Антоніу Гутерриш, Генеральний секретар ООН]:
«Багаті люди у всьому світі здебільшого повністю вакциновані, а понад 90 % африканців досі чекають перших доз».

Приїхав до Нью-Йорка й противник щеплень — президент Бразилії Жаїр Болсонару. Він бере участь у Генасамблеї невакцинованим, хоча правила це забороняють.

Загалом його адміністрація не проти вакцинації, але проти обов’язкових сертифікатів про щеплення.

[Жаїр Болсонару, президент Бразилії]:
«Федеральний уряд розповсюдив понад 260 мільйонів доз вакцин, і більш як 140 мільйонів бразильців уже зробили принаймні одне щеплення. Це майже 90 % дорослого населення».

А ось із нью-йоркськими ресторанами Болсонару пощастило менше. До них пускають тільки із сертифікатами, тому піцу президент і його оточення їли на узбіччі.

Водночас усередині будівлі ООН африканські лідери, а також президенти Колумбії і Філіппін закликали до справедливого розподілу вакцин.

[Родріго Дутерте, президент Філіппін]:
«Багаті країни не дають вакцини бідним, а чекають, поки щось трапиться. Тепер вони почали повторну імунізацію, тоді як країни, що розвиваються, мріють отримати хоча би перші дози».

Торік через COVID-19 Генасамблея проходила онлайн. Цього разу з трибуни має виступити понад 100 голів держав і урядів і кілька десятків міністрів. Завершиться сесія 27 вересня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Головною темою Генасамблеї ООН залишається COVID і вакцини«Є привід для оптимізму»: Столтенберг зробив заяву після форуму в ДавосіАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюСвітові ціни на какао б’ють рекордиДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручник

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: