25.10.2024
Телеканал NTD

Француз оголосив голодовку через обов’язкову вакцинацію медиків і пожежників

Француз оголосив голодовку через обов'язкову вакцинацію медиків і пожежників

У Ніцці через примусову вакцинацію працівник лікарні оголосив голодовку. Минулого тижня у Франції почало діяти правило,..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У Ніцці через примусову вакцинацію працівник лікарні оголосив голодовку. Минулого тижня у Франції почало діяти правило, згідно з яким щеплення проти коронавірусу мають зробити всі медики, співробітники будинків для людей похилого віку та пожежники. Інакше їх не допустять до роботи.

Тьєррі Пайсан працює в пожежній охороні лікарні. Він не проти самих вакцин, але проти примусу й відсторонення від роботи.

[Тьєррі Пайсан, протестувальник]:
«Я бачу по телебаченню, що противників обов’язкової вакцинації або тих, хто сумнівається в її необхідності, швидко відтісняють у сторону або називають прихильниками теорії змови».

До Пайсана приєднався ще один чоловік. Підтримати їх приходять противники обов’язкової вакцинації і санітарних пропусків.

[прихильниця протесту]:
«Ми від початку брали участь у демонстраціях (проти санітарних пропусків) і вважаємо такий закон несправедливим. Ми більше не визнаємо Францію країною прав людини».

За офіційними даними, відколи ввели нове правило, більша частина медиків вакцинувалася, але коло 3000 відмовилося. Зараз їх не допускають до роботи.

А це Париж. Тут минулими вихідними сотні французів вийшли на протест проти санітарних пропусків. Їх вимагають у ресторанах, кафе та великих торгових центрах. До того ж вони обов’язкові для пасажирів поїздів і літаків. Мітингувальники також виступають проти обов’язкової вакцинації медиків.

[Флоріан Філіппо, лідер партії «Патріоти»]:
«Мета не виправдовує засоби. Ми не можемо миритися з дискримінацією за ознакою вакцинованості. Це поділ людей. Ми не розуміємо такої логіки й не знаємо, до чого все це призведе».

У Парижі проти санітарних пропусків протестують із середини липня. Цього разу мітинг був мирним, але іноді такі заходи закінчуються сутичками з поліцією.
Коротке посилання на цю сторінку:

Француз оголосив голодовку через обов’язкову вакцинацію медиків і пожежниківАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денге

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: