18.06.2024
Телеканал NTD

Стрілянина в Пермському університеті: 8 убитих, понад 20 поранених

Стрілянина в Пермському університеті: 8 убитих, понад 20 поранених

Вони вистрибували з вікон і барикадувалися в аудиторіях. Трагедія сталася в Пермському університеті. Студент цього вишу..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Вони вистрибували з вікон і барикадувалися в аудиторіях. Трагедія сталася в Пермському університеті. Студент цього вишу прийшов на лекції у військовій формі й з рушницею 12 калібру й став розстрілювати всіх, хто йому траплявся.

Загинуло щонайменше вісім осіб, серед них один охоронець. Понад 20 постраждало. У 19 із них вогнепальні поранення. Один — у важкому стані. Решта має поранення середньої тяжкості.

ЖІНКА НА ВУЛИЦІ:

«Треба швидку в другий корпус ― там поранені».

[студентка Пермського університету]:

«Щойно ми збагнули, що він стріляє по нас, ми почали забігати, як стадо овець. Він, як пастух, просто заганяв нас до цієї прохідної. І все, ми бігли».

[студент Пермського університету]: 

«Чуємо постріл — повертаємося, а за 20 метрів від нас іде в наш бік озброєний чоловік із дробовиком, стріляє. Ми розбіглися хто куди. Нікого з наших не зачепило».

Повідомляють, що нападника поранено, й що він зараз у лікарні. За даними правоохоронців, це 18-річний Тимур Бекмансуров. Стрілянину він учинив близько 11 ранку. Спочатку в кампусі, потім зайшов до восьмого корпусу вишу.

[Костянтин Калінін, співробітник ДПС, який поранив нападника]: 

«Я побіг до головного входу, запитав очевидців, де чутно стрілянину. Вони сказали, що на другому поверсі. Забіг у будівлю на перший поверх, побачив, як озброєний парублок спускається сходами. Я вигукнув: “Кидай!” Після чого молодик наставив зброю на мене й здійснив постріл. Після чого я застосував вогнепальну зброю».

Перед нападом Бекмансуров на своїй сторінці в одній із соціальних мереж докладно описав свої мотиви, а також те, як дістав дозвіл на вогнепальну зброю. Згідно з його записами, це не теракт, і він не входить до жодного угруповання.

Так, за його словами, люди й світ надто прогнили й не заслуговують права існувати. Також у його дописі йдеться, що до університету він вступив з єдиною метою — убити якомога більше людей.

Слідчий комітет порушив кримінальну справу за статтею вбивство двох або більше осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Стрілянина в Пермському університеті: 8 убитих, понад 20 пораненихНайбільший у світі круїзний лайнер «Ікона морів» уперше вирушив у плавання з пасажирамиПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CПожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихомВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівВ Улан-Баторі внаслідок вибуху автоцистерни спалахнула багатоповерхівка

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: