23.08.2024
Телеканал NTD

Президент Бразилії засумнівався в ефективності вакцин проти COVID

Президент Бразилії засумнівався в ефективності вакцин проти COVID

Президент Бразилії Жаїр Болсонару поставив під сумнів ефективність вакцини проти коронавірусу. Під час своєї щотижневої пресконференції..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Президент Бразилії Жаїр Болсонару поставив під сумнів ефективність вакцини проти коронавірусу. Під час своєї щотижневої пресконференції він навів приклад міністра охорони здоров’я країни Марсело Кейроги, який захворів на COVID попри те, що був щепленим.

[Жаїр Болсонару, президент Бразилії]:
«Він вакцинувався двома дозами “CoronaVac” і захворів. Він завжди носив маску й захворів! Можна відкласти хворобу, але уникнути її дуже важко!»

Тест на коронавірус Кейроги у Нью-Йорку, куди він приїхав на Генеральну асамблею ООН, виявився позитивним. Тоді як в інших членів бразильської делегації цього вірусу не знайшли, зокрема й у президента Болсонару, який не робив щеплення принципово.

[Жаїр Болсонару, президент Бразилії]:
«Чи ефективний паспорт вакцинації? Чи працює він? Кейрога міг спокійно всюди ходити, а інші ні. Але хто поширював вірус? Я, хоча й не був вакцинованим, чи Кейрога, який зробив щеплення?»

Загалом Болсонару підтримує програму вакцинації. Його адміністрація заявляє, що майже 90 % дорослого населення Бразилії вже зробило щеплення.

Проте він противник сертифікатів вакцинації, і каже, що вони неефективні.

[Жаїр Болсонару, президент Бразилії]:
«Я запитав санітарне управління й співробітників міністерства: “Невже вакциновані повинні сидіти на карантині? Навіть якщо вони щеплені? Якщо вірите в науку, чому не довіряєте вакцині?»

COVID у Бразилії вбив більш як 590 тисяч осіб. Це другий найвищий показник у світі після США.

Проте якщо на піку захворюваності за день вмирало майже 3000 бразильців, то зараз ця кількість зменшилася до 500 за добу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Президент Бразилії засумнівався в ефективності вакцин проти COVIDВ Улан-Баторі внаслідок вибуху автоцистерни спалахнула багатоповерхівкаСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країниПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: