19.09.2024
Телеканал NTD

Лава вулкана на канарському острові Пальма спалює все на своєму шляху

Лава вулкана на канарському острові Пальма спалює все на своєму шляху

На канарському острові Пальма, що належить Іспанії, і далі евакуюють жителів через виверження вулкана. Свій дім..

Дата завантаження: 2024-03-19

video

На канарському острові Пальма, що належить Іспанії, і далі евакуюють жителів через виверження вулкана. Свій дім покинуло вже кілька тисяч людей.

Тенегія активно викидає лаву з 19 вересня. Її потік повільно рухається до Атлантичного океану, спопеляючи все на своєму шляху. Знищено вже щонайменше 150 будинків, зокрема й будівлі шкіл. Дісталося й банановим плантаціям. Банани — найбільший експортний продукт острова.

Фермери рятують урожай.

[Маріо, місцевий житель]:
«Я в жахливому становищі, як і всі інші тут. Збираємося розвантажити машину й завтра знову повернутися».

[Роберто, місцевий житель]:
«Намагаємося зібрати урожай бананів, який зможемо».

Міста вкриті шаром попелу. Водночас фахівці кажуть, що вміст шкідливих речовин у повітрі поки в нормі.

[Мігель Анхель Моркуенде, фахівець кризової групи]:
«Рівень сірки в нормі. Судячи з показників, загрози здоров’ю людей немає. Шлейф вуглекислого газу перебуває на великій висоті — три кілометри».

Токсичні газові хмари можуть утворитися, якщо лава досягне океану. Спочатку фахівці чекали цього вже наступного дня після виверження. Однак зараз кажуть, що лавовий потік настільки сповільнився, що може й зовсім не дійти до води.

Попереднього разу вулкан Тенегія вивергався в 1971 році. Тоді втратила життя одна людина. Цього разу про постраждалих або загиблих повідомлень немає.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лава вулкана на канарському острові Пальма спалює все на своєму шляхуВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїРакетні обстріли, хакерські атаки та міжнародна допомога: чим запам’ятався українцям 2023 рікЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиСША та їхні союзники почали спільні удари по об’єктах хуситів у ЄменіСША внесли єменських хуситів до списку терористичних угрупованьСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниІзраїль закликав Ліван зупинити атаки «Хезболли»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: