29.03.2024
Телеканал NTD

Лава вулкана Тенегія знищила близько 100 будинків

Лава вулкана Тенегія знищила близько 100 будинків

Лава вулкана на канарському острові Пальма дісталася будинків. Зруйновано щонайменше сто жител. Цей район розташований у..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Лава вулкана на канарському острові Пальма дісталася будинків. Зруйновано щонайменше сто жител.

Цей район розташований у національному парку й населений не густо. Однак близько 5,5 тисяч осіб усе ж довелося евакуювати. Жертв і поранених унаслідок виверження немає.

Місцевий аеропорт працює у звичайному режимі. Серед евакуйованих — сотні туристів.

[Вінард, турист з Австрії]:
«Відчуття не дуже, тому хочемо чимшвидше звідси поїхати. Виверження нас шокувало. Ми були в тому районі й зараз дуже хочемо додому».

[Єва, туристка з Австрії]:
«Це було приголомшливо і жахливо. О 6:30 почався землетрус, далі весь день вивергався вулкан, а потім о 3 годині дня прийшла господиня будинку й сказала, що нам треба збиратися й швидко їхати. <…> Потім ми телефонували їй, і вона сказала, що не впевнена, що її дім ще цілий».

Вулкан Тенегія почав викидати лаву в неділю. Вогняний фонтан здійнявся над кратером на сотні метрів. Наступний великий викид стався в понеділок увечері. Тому ще більше людей мусило евакуюватися.

Зараз із вулкана тече два розпечених потоки. Вони рухаються повільніше, ніж прогнозували. Науковці вважали, що вже в понеділок один із них дійде до Атлантичного океану, проте цього не сталося. Коли лава потрапить в океан, це, найімовірніше, призведе до нових вибухів і утворення токсичних газових хмар.

Попереднього разу вулкан Тенегія вивергався 50 років тому. Тоді загинула одна людина.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лава вулкана Тенегія знищила близько 100 будинківСотні людей загинули через розлив річки КонгоКанада обмежить час роботи для іноземних студентівУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: