20.07.2024
Телеканал NTD

Підводні печери в Іраку приваблюють туристів

Підводні печери в Іраку приваблюють туристів

Жителі Іраку уподобали нове туристичне місце. Вони юрбами приїжджають відпочивати на берег Тигра біля мосульської греблі...

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Жителі Іраку уподобали нове туристичне місце. Вони юрбами приїжджають відпочивати на берег Тигра біля мосульської греблі. Торішнє літо було посушливим, і рівень води дуже впав. Як наслідок, оголилися підводні печери й тунелі.

[Метін Мохаммед, турист із Дахука]:
«Ми дізналися про це із соціальних мереж. Це дуже красиво й незвично, тому ми приїхали сюди. Це нові враження».

Люди купаються й розважаються, але прогулятися печерами охочих небагато.

[Тахсін Юнус, турист із Дахука]:
«Тут є печери жаху. Вони здаються дуже страшними, бо йдуть під гору. Вони дуже довгі, і кінця не досягти».

Несподівана зацікавленість цією місцевістю дала заробити човнярам. За два долари вони довозять до печер, а за 20 доларів подовжують екскурсію втричі.

[Насір, власник човна]:
«Роботи додалося, бо сюди приїжджають з Ербіля, Сулейманії та Мосула. Приїздять навіть із Басри й Багдада».

Мосульску греблю відкрили в 1986 році. Вона найбільша в Іраку й четверта за величиною на Близькому Сході. Стоїть на річці Тигр на півночі від Мосула. Вона забезпечує регіон електроенергією та водою для зрошення полів.

Тим часом фахівці попереджають про можливе лихо. Гребля побудована на нестабільних карстових породах і може обвалитися. У такому разі вода добереться навіть до Багдада, який розташований за 500 кілометрів звідси.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підводні печери в Іраку приваблюють туристівРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівПінболом захоплюється дедалі більше молодіКарнавал у Венеції може стати «платним»Старовинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рік

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: