25.09.2024
Телеканал NTD

Які мігранти балотуються до парламенту Німеччини

Які мігранти балотуються до парламенту Німеччини

Вибори до німецького парламенту — знаменна подія. На них оберуть наступного канцлера, який змінить Ангелу Меркель...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Вибори до німецького парламенту — знаменна подія. На них оберуть наступного канцлера, який змінить Ангелу Меркель. Але є й інші цікаві особливості.

Ані-Марії було 13, коли вона разом із сім’єю емігрувала до Німеччини з Румунії. Зараз їй 27, і вона балотується до бундестагу.

[Ана-Марія Траснеа, кандидат у депутати]:
«Спочатку в Німеччині було складно. Але я була амбітною і зрозуміла, що це для мене можливість. Я вирішила, що докладу всіх зусиль, щоб завоювати повагу й інтегруватися».

Загалом кандидатів, що походять із мігрантів, сотні. З коло шести тисяч претендентів таких понад 530. Ця кількість стабільно зростає з 2005 року.

Батьки 51-річного Джо переїхали до Німеччини із Танзанії. Тепер він балотується до бундестагу від партії Меркель.

[Джо Чіало, кандидат у депутати]:
«Багато що змінилося, і, гадаю, це добре. Очевидно, що наше суспільство стало барвистішим».

У нинішньому парламенті Німеччини з іммігрантів походить понад 8 % депутатів, це 58 із 709.

У парламенті 2013–17 років таких було 37.
Коротке посилання на цю сторінку:

Які мігранти балотуються до парламенту НімеччиниВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляВ Україні новий головнокомандувачМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: