21.08.2024
Телеканал NTD

Північна Корея знову випробувала ракету

Північна Корея знову випробувала ракету

Не минуло й двох днів, як Північна Корея запустила ще дві ракети. Вони вилетіли в середу..

Дата завантаження: 2024-09-21

video

Не минуло й двох днів, як Північна Корея запустила ще дві ракети. Вони вилетіли в середу вранці з її східного узбережжя.

Про це повідомила розвідка Південної Кореї. За її даними, нерозпізнані балістичні снаряди впали в море біля східного берега Корейського півострова.

Індо-Тихоокеанське командування американських збройних сил заявило, що цей запуск не загрожував безпеці військовиків США або їхніх союзників.

Раніше у вихідні Пхеньян випробував ракету великої дальності, яка здатна переносити ядерну боєголовку. Принаймні так заявили на державному телеканалі КНДР.

Це було перше випробування в Північній Кореї з березня. Воно відбулося на тлі саміту в Токіо, який проводили Південна Корея, Японія та США.

[Йосіхіде Суга, прем’єр-міністр Японії]:
«Запуск, можливо, ​​балістичної ракети є обурливою загрозою миру й безпеці нашої країни й регіону».

Надійшли повідомлення, що президент Південної Кореї Мун Чже Ін закликав Китай допомогти відновити діалог із КНДР. Остання зустріч Дональда Трампа і Кім Чен Ина у 2019 році завершилася раніше й без угоди. Тоді Вашингтон вимагав від північнокорейського лідера позбутися ядерного арсеналу в обмін на послаблення санкцій.
Коротке посилання на цю сторінку:

Північна Корея знову випробувала ракетуНайвища у світі інфляція в Аргентині впала до дворічного мінімумуБайден відмовився від боротьби за посаду президента СШАКамала Гарріс назвала кандидата на посаду віцепрезидента від демократівДосягнувши Місяця, Індія звертає свій погляд на СонцеПротестувальники в Ізраїлі вступають у сутички з поліцією після смерті заручників«Хезболла» запустила сотні ракет у бік ІзраїлюУчень у США зчинив стрілянину в школі й убив чотири людиниІсторичний обмін в’язнями між Росією та Заходом: кого обмінялиКенія відправила до Гаїті 400 поліціянтів на боротьбу з бандитами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: