20.02.2024
Телеканал NTD

Дев’ятьох активістів Гонконгу засудили до місяців в’язниці

Дев'ятьох активістів Гонконгу засудили до місяців в'язниці

Люди вигукують гасла біля будівлі суду в Гонконзі. Там виносять вирок дев'ятьом продемократичним активістам. Їх звинуватили..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Люди вигукують гасла біля будівлі суду в Гонконзі. Там виносять вирок дев’ятьом продемократичним активістам. Їх звинуватили в організації нібито незаконного вечора пам’яті. Дали від шести до десяти місяців в’язниці.

На лаві підсудних опинилося 12 активістів. Трьом виконання вироку відстрочили.

[протестувальниця]:
«Зараз новою нормою стає те, що продемократичних активістів і далі заарештовують, садять у тюрми, висувають їм нові звинувачення, намагаються покарати за колишні дії. Влада утискає основні права людини».

Упродовж багатьох років 4 червня в місті традиційно проходили заходи на згадку про загиблих студентів на площі Тяньаньмень у Пекіні 1989 року. Але останні два рази місцева влада забороняла проводити масові заходи, посилаючись на пандемію.

Попри це й у 2020, і цього року тисячі людей вийшли запалити свічки.

Заборону видали після масових продемократичних протестів у Гонконзі у 2019-му. Багато активістів сказали, що так Пекін намагається заглушити голоси незгодних.

Керівна в Китаї компартія ще запровадила в регіоні закон про нацбезпеку. Він дає змогу арештовувати фактично будь-кого, звинувативши, приміром, у тероризмі, і засуджувати до тривалих термінів, аж до довічного ув’язнення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дев’ятьох активістів Гонконгу засудили до місяців в’язниціАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країниВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄС

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: