26.01.2024
Телеканал NTD

Тисячі гаїтян зібралися під мостом між США й Мексикою

Тисячі гаїтян зібралися під мостом між США й Мексикою

Близько 14 тисяч людей зібралося під мостом, який сполучає американський штат Техас і мексиканське місто Сьюдад-Акунья...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Близько 14 тисяч людей зібралося під мостом, який сполучає американський штат Техас і мексиканське місто Сьюдад-Акунья. Здебільшого це нелегальні мігранти з Гаїті. На їхній батьківщині недавно стався сильний землетрус.

Люди мігрують у пошуках роботи й ліпшого життя. Тут вони мешкають у наметах, куренях або просто неба. Багато хто з дітьми. З американського боку людей уже почали переміщати до міграційних центрів. Їх сотнями депортують назад до Гаїті.

У неділю додому повернулося близько 300 гаїтян. Для цього виділили три літаки. Деякі депортовані розповіли, що їм не повідомили, куди їх везуть.

[Стефані, депортована мігрантка]:
«Я поїхала з Гаїті шукаючи ліпшого життя, бо тут молодь, навіть якщо здобуде освіту, не може знайти роботу. Ми ходимо вулицями без копійки в кишені. Тому багато молодих людей долучається до злочинних угруповань».

[Мондесір, депортований мігрант]:
«Я витратив близько 15 тисяч доларів на подорож із Бразилії, проїхав через Мексику до Техасу. Я міг би інвестувати ці гроші тут, міг би почати бізнес».

Під мостом на кордоні зібралися також мігранти з інших країн. Багато з Центральної Америки, Бразилії та Чилі.

А ось так нелегали переходять із мексиканського боку до Техасу. Знайшли невелику ділянку на річці Ріо-Гранде й протягнули мотузку.

[Ролін, мігрант із Гаїті]:
«Боюся, що мене депортують. У нас у Гаїті вбили президента. Там небезпечно, немає роботи, багато злочинців. Маємо чимало труднощів. Я хочу знайти роботу тут, щоб допомагати родині: братам, сестрам — розумієте?»

Частина людей повертається на мексиканський бік по продукти. Однак назад впускають не всіх.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тисячі гаїтян зібралися під мостом між США й МексикоюСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немає

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: