26.01.2024
Телеканал NTD

Іспанець перетворює пластикові відходи на модні меблі

Іспанець перетворює пластикові відходи на модні меблі

У цих пробках і шматку целофану хтось побачить лише сміття, а іспанцеві Умберто уява малює стильні..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У цих пробках і шматку целофану хтось побачить лише сміття, а іспанцеві Умберто уява малює стильні меблі. Чоловік старанно збирає пластикові відходи на узбережжі острова Гран-Канарія.

[Умберто Лес, засновник меблевої компанії]:
«Це лише крапля в морі. Уявіть, скільки сміття в океані. Якщо складно очистити пляж, то, уявіть, як важко очистити океан. Пластику дуже багато. Я раджу людям долучитися до прибирання пляжу або іншого місця, щоб побачити, якої шкоди завдано природі».

Умберто — успішний інженер-конструктор. Але на початку минулого року залишив роботу в Барселоні й повернувся на рідний острів. Тут заснував меблеву компанію.

[Умберто Лес, засновник меблевої компанії]:
«Я зрозумів, що на самому ентузіазмі берег не очистити. Тому я знайшов спосіб зробити знайдене на пляжі сміття економічно цінним».

Іспанець збирає сміття, потім просіює його й відбирає те, що годиться для перероблення. Це й пластикові пляшки, й кришки та навіть каски. За раз збирає п’ять кілограмів відходів.

Це сміття могло пролежати десятки років на узбережжі, але тепер воно перетвориться на міцні меблі.

[Умберто Лес, засновник меблевої компанії]:
«Я створю продукт, який прослужить роки, як пластик. Перевага меблів у тому, що їх можна зробити цінною брендовою річчю. Для покупця важливо отримати гідний впізнаваний продукт».

Бізнесмен робить столи, стільці й табуретки яскравого кольору й незвичайної форми. Також виробляє вішалки для одягу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Іспанець перетворює пластикові відходи на модні мебліСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тварин

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: