28.04.2024
Телеканал NTD

Потягати за хвіст: як болівійський гід дружить із диким крокодилом

Потягати за хвіст: як болівійський гід дружить із диким крокодилом

Потягати за хвіст величезного крокодила — на таке зважиться не кожен. Але одному болівійському гідові, який..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Потягати за хвіст величезного крокодила — на таке зважиться не кожен. Але одному болівійському гідові, який водить амазонськими джунглями, це чомусь вдається. Чому — і сам не знає. Можливо, рептилія дозволяє всякі зухвалості й не чіпає, бо той її підгодовує.

Алехандро Гіл так поводиться лише з одним крокодилом. Назвав його Хесусом. Дивна дружба триває вже не перший рік. До слова, крокодили живуть приблизно як люди — до 100 років.

[Алехандро Гіл, друг крокодила]:
«Ми бачимо Хесуса лише в посушливий сезон, коли в річці мало води. Це починається приблизно 15 серпня. А в січні ми його втрачаємо, бо річка стає дуже глибокою й заливає береги».

Алехандро зізнається, що досі нервується. Жодних гарантій безпеки немає — усе на свій страх і ризик. Туристів до чотириметрової рептилії не підпускає.

[Алехандро Гіл, друг крокодила]:
«У мене коліна тремтять, коли працюю з Хесусом. Я завжди дуже боюся, дуже обережний і також із повагою ставлюся до туристів. Гіди в Якумі й у всій Болівії запитують туристів, чи хочуть ті це бачити, і якщо вони згодні, то я це роблю. Якщо хоч хтось не хоче, то ми цього не робимо».

Це далеко не перший відомий випадок дружби людей із дикими крокодилами. Так, в Африці є село, де ці рептилії взагалі не нападають на місцевих жителів. Ті у відповідь шанують їх як священних тварин.
Коротке посилання на цю сторінку:

Потягати за хвіст: як болівійський гід дружить із диким крокодиломУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуНа острові Пасхи зібрали 9 тонн електронних відходівКорабельний кіт Олі разом з екіпажем фінішував у Гобарті40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміЦерква в Болівії влаштувала свято для сотень бездомнихДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: