28.10.2024
Телеканал NTD

На розмірі будинку в Австралії не зекономиш

На розмірі будинку в Австралії не зекономиш

В Австралії, де вдосталь місця, усі звикли до простору. Скрізь. І в будинках теж. Якщо маєте..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

В Австралії, де вдосталь місця, усі звикли до простору. Скрізь. І в будинках теж. Якщо маєте три спальні, дві ванні кімнати й вітальню, то такий дім вважається невеликим. Але міста стають більшими, і ситуація змінюється.

Ціни на нерухомість у країні невпинно зростають, тож багато хто вибирає будинки на 1–2 кімнати.

Ця сім’я вже будує великі плани у своєму невеличкому домі на острові Тасманія. Але, як з’ясувалося, бюрократична тяганина є і тут. Треба виконати багато часом безглуздих вимог, які стосуються проєктування.

[Іржі Лев, житель Тасманії]:

«Навіть у будинку площею 7 на 3,5 метра за законом ви мусите мати як мінімум три раковини: одну окрему для ванної кімнати, одну для кухні та одну для зони прання».

Род Бейкер у свої 70 не думав, що доведеться будуватися. Тому теж зупинив свій вибір на малому будинку.

[Род Бейкер, житель Тасманії]:
«Навіщо мені великий дім? Мені подобається цей: він невеликий, симпатичний, його легко прибирати й опалювати».

Але й тут на заваді стала паперова тяганина.

[Род Бейкер, житель Тасманії]:
«Я витратив 7400 доларів США на дослідження, тестування ґрунту, визначення рівня загрози лісових пожеж, на затвердження, інспекцію будівлі. Мене це шокувало. Я гадав, що, раз будинок невеликий, то і витрат буде менше».

Тепер профільні асоціації закликають змінити правила.

[Крістін Брукфілд, представниця Асоціації нерухомості]:
«Кодексам і нормам планування по 40–50 років. Вони трохи змінюються, але це все ще правила для найпоширенішого типу будинків».

Тим часом у цій сім’ї чекають на поповнення. Кажуть, що для економії місця придбають складані ліжка.
Коротке посилання на цю сторінку:

На розмірі будинку в Австралії не зекономишГромадяни Косова тепер можуть без віз їздити до країн ШенгенуБільше, але дрібніші: урожай авокадо в Марокко цьогоріч може встановити рекордСрібло в Єгипті — нове золотоНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівВ Ісландії вивергається вулкан: лава підпалила будинки за 40 км від столиціЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в Гаїті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: