27.04.2024
Телеканал NTD

У гирлі Темзи підрахували тюленів

У гирлі Темзи підрахували тюленів

Ці тюлені — індикатори здоров'я Темзи. Зараз вони гріються на березі, перечікуючи линяння. Це найвдаліший час,..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Ці тюлені — індикатори здоров’я Темзи. Зараз вони гріються на березі, перечікуючи линяння. Це найвдаліший час, щоб їх порахувати.

[Теа Кокс, дослідниця]:
«Ми приїхали подивитися на цих дуже харизматичних тварин, які водяться в гирлі Темзи. Тут два види тюленів: сірі та звичайні».

Дослідники із Зоологічного товариства Лондона сфотографували всіх тюленів із води, повітря та суші. Потім ластоногих перерахували. Вийшло 2860 сірих і майже 800 звичайних. Два роки тому їх було на кілька сотень більше.

Однак зоологи кажуть, що загалом популяція процвітає. За тюленями тут спостерігають уже два десятки років.

[Теа Кокс, дослідниця]:
«Ці хижаки дають нам уявлення про здоров’я гирла річки. Вони харчуються рибою, яка їсть безхребетних. Спостереження за тюленями допомагають дізнатися про стан Темзи. Тому важливо знати, що відбувається із цими тваринами».

У середині минулого століття Темзу визнали біологічно мертвою. На деяких ділянках річки у воді взагалі не було кисню, а значить, не було й життя.

Тепер стан Темзи значно ліпший. Це важливо для всієї дикої природи країни. Темза — друга за величиною ріка Великої Британії. У її гирлі багато морських тварин виводять потомство, бо суворі води Північного моря для цього не підходять.

Дослідники також планують ліпше вивчити вугрів європейських, а ще солею європейську, яку ще називають дуврською камбалою. Популяції обох видів останнім часом зменшуються.
Коротке посилання на цю сторінку:

У гирлі Темзи підрахували тюленівКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці Косова

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: